
کانونهای مساجد ابزاری برای تحقق نقش حیاتبخش مسجد در جامعه هستند
به گزارش روابط عمومی ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان؛ حجتالاسلام عباس مسلمی در نشست هماندیشی کانونهای مساجد و مسئولین شهرسیرجان که به مناسبت ۱۸ اسفند برگزار شد؛ بیان کرد: در این جلسات بسیاری از مشکلات و دغدغههای یکدیگر را میشناسیم و باید کارگروهی تشکیل و انتظارات متقابل کانونهای مساجد و مسئولین بحث و بررسی شود.
امام جمعه سیرجان سخنان خود را به سمت جایگاه مسجد در آیات و روایات سوق داد و افزود: تأکید فراوانی بر استفاده بهینه از مسجد به عنوان بهترین مکان و خانه قدیمیترین دوست شده است.
وی با افزودن اینکه این تاکیدات از بنا و ساختمان تا کیفیت برنامهها را شامل میشود؛ با استفاده از عبارات قرآنی "اول بیت وضع للناس..." "فی بیوت اذنالله... ه. " یادآور شد: ویژگی مسجد این است منزل مردم و محل آرامش است.
امام جمعه سیرجان ادامه داد: فضای مسجد باید آرامش دهنده و بنای مسجد رفیع باشد زیرا قرآن و روایات هم به برنامه و هم بنای مسجد و هم محلی که مأمنی برای مردم باشد، تأکید دارد لذا در روایت آمده مسجد به گونهای اداره شود که وقتی کسی وارد میشود حس ماهی در دریا یعنی محل آرامش و حیات را داشته باشد که اگر از آن جدا شود، حیات خود را از دست می دهد.
وی یکی از ابزارهای فراهم کننده این مهم را کانونهای مساجد دانست و بر ایجاد جذابیت در مساجد تأکید کرد.
حجتالاسلام مسلمی خاطرنشان کرد: در شرایط و موقعیت کنونی باید از طریق فرهنگ و هنر جاذبه دینی ایجاد و مساجد را آباد کرد که اگر مساجد آباد شود همه چیز آباد میشود.
در ادامه علی مهدیخانی، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمان نیز به بیان کلیاتی راجع به ساختار کانونهای مساجد و لزوم کار تشکیلاتی در آنان پرداخت و با اشاره به طرح ملی طراوت؛ کانونهای مساجد را مجری محلهای این طرح دانست.
وی یادآور شد: در اجرای این طرح ملی هم افزایی چهار رکن خانواده، محله، مسجد و مدرسه و پیوند آنان با جامعه هدف مورد تأکید است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمان بر لزوم فعالیت کانونهای مساجد شهرستان سیرجان در سامانه بچههای مسجد تأکید کرد.
حمید سبزعلیپور، معاون سیاسی فرماندار سیرجان هم بر ایجاد شبکه کانونهای مساجد به منظور اطلاع عموم از برنامههای آنان تأکید و تصریح کرد: مساجد نباید دچار روزمرگی باشند.
خردمندی، معاون فرهنگی شهرداری سیرجان هم با اشاره به نحوه حمایت شهرداریها از مجموعههای فرهنگی و هنری به توافق نامه با سازمان تبلیغات برای معرفی مساجد فعال به منظور دریافت حمایت شهرداریها اشاره و بیان کرد: در این تفاهم محور امام جماعت است.
وی فعالیت شورای فرهنگی اجتماعی محلات را مهم خواند و گفت: شهرداری در قالب بودجههای فرهنگی اجتماعی کمکهای چشمگیری میتواند داشته باشد.
خردمندی یادآور شد: شهرداری اگر بخواهد تصدیگری کند مشارکت مردم کم میشود.
این نشست با ارائه گزارشی اجمالی از وضعیت کانونهای مساجد شهرستان توسط چند نفر از مدیران به نمایندگی از سایرین ادامه یافت.
گزارشی که حاکی از انجام فعالیتهای خوب اما کمتر گفته شده کانونها است؛ موضوعی که نیاز به تشکیل جلسات منظم کانونها، گردهماییها، ارتباط با مجموعهها و مسئولین فرهنگی شهر و... را ضروری میکند.
سیرجان به عنوان یکی از شهرستانهای بزرگ و مهم استان نیازمند نقشآفرینی بهتر و موثرتر کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
گفتنی است؛ ۳۵ کانون فرهنگی هنری در سیرجان فعالیت دارد