کانون‌های مساجد از ظرفیتی به مثابه یک شبکه اجتماعی در حوزه صنایع دستی برخوردارند
کانون‌هاي مساجد از ظرفيتي به مثابه يک شبکه اجتماعي در حوزه صنايع دستي برخوردارند

کانون‌های مساجد از ظرفیتی به مثابه یک شبکه اجتماعی در حوزه صنایع دستی برخوردارند

حجت‌الاسلام گرجي با اشاره به سلسله فعاليت‌هاي کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد کشور در عرصه صنايع دستي اظهار کرد: کانون‌ها ظرفيتي عظيم به مثابه يک شبکه اجتماعي را در حوزه صنايع دستي دارند.
شناسه خبر : 26704 تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۱۱:۳۰

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از کرمان، حجت الاسلام مصطفی گرجی چهارشنبه (25 فروردین) در دیدار با معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد یک نهاد غیردولتی و غیرانتفاعی به شمار می رود و اگرچه یکی از زیرمجموعه‌ های وزارت فرهنگ و ارشاد است اما فعالیت خود را  با پشتوانه‌های مردمی انجام می دهد؛ به بیان دیگر این مجموعه یک کمپین مردمی است و با استفاده از ظرفیت مردمی چه در حوزه منابع انسانی و چه در حوزه منابع مالی است.


مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی وهنری مساجد استان توضیح داد: در چند سال اخیر اتفاقات تازه ای در کانون های فرهنگی هنری مساجد افتاد که براساس گفتمان فعالی که کانون ها داشتند اساسنامه آنها در شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد»مصوب و دارای مأموریت، هویت و شناسنامه دقیق و مرتب و منظم شد.


وی با بیان اینکه از میان 26 هزار کانون فرهنگی مساجد در سراسر کشور تعداد 650 کانون در شمال کرمان و حدود 450 کانون فرهنگی هنری در جنوب این استان واقع شده است، افزود: کارآفرینی در حوزه صنایع دستی از جمله فعالیت هایی است که د برنامه کانون ها مورد توجه ویژه است زیرا کشور دارای همه پتانسیل ها در حوزه اقتصادی به ویژه در حوزه صنایع دستی است و فرهنگ های متفاوت قاعدتاً صنایع متفاوتی دارند.


حجت الاسلام گرجی ادامه داد: در این راستا سلسله آموزش هایی در سطح کانون‌ها جاری وسازی است، برخی موارد نیز امکان برگزاری در خانه را با توجه به شرایط کنونی دارند. اما امیدواریم با هم‌افزایی و همگرایی با  معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان به عنوان مجموعه ای که به صورت حرفه ای در این عرصه فعالیت دارد، فعالیت های کانون ها را ارتقا بخشیم.


درادامه این نشست کاظم حسین زاده، طی سخنانی اظهار کرد: ما مساجد را به عنوان یک جایگاه صرفا عبادی نمی‌دانیم زیرا مسجد از صدر اسلام محل طرح مسائل مختلف بوده است.


معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با تأکید بر اینکه باید از این جایگاه به نحو احسن استفاده کرد؛ افزود: یکی از مزیت های صنایع دستی را مسائل اقتصادی و کاهش آسیب های اجتماعی خواند و اظهار کرد: صنایع دستی تنها صنعتی است که فرصت برای کار کردن دارد.


حسین زاده با بیان اینکه بخشی از تولیدکنندگان ما به طور قطع عضو کانون های مساجد هستند؛ تصریح کرد: وجود یک هزار و ۱۰۰ کانون فرهنگی هنری مسجد در شمال و جنوب استان را فرصتی برای توسعه صنایع دستی عنوان و یکی از مشکلات حوزه صنایع دستی را تصمیمات جزیره ای و پراکنده در این حوزه دانست.


حسین زاده برای ایجاد تفاهم نامه مشترک با ستادکانون های فرهنگی هنری مساجد اعلام آمادگی کرد و با بیان اینکه کرمان از قطب های صنایع دستی کشور محسوب می شود؛ گفت: می توانیم نمایشگاه صنایع دستی را با تولیدات کانون های مساجد و صنعتگران سالی یکی دو بار در قالب نمایشگاه برگزار کنیم.